d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Ministerium undersøger Beredskab indtil 2019

6. august 2018 - kl.10:24 - af:

Nordjyllands beredskab

Nordjyllands Beredskab er hårdt pressede, lyder det fra Hjørrings borgmester, Arne Boelt. Han krævede den 30. juni svar fra ministeren vedrørende det. Det svar har han nu fået. Forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen, har sat gang i en undersøgelse, der kan være færdig i 2019.
“Man kan se på mosebranden i Dokkedal, hvor pressede beredskabet er. De har lejet vogne for at få det hele til at fungere. Det her hænger simpelthen ikke sammen”, siger Arne Boelt, der udover at være borgmester i Hjørring også er bestyrelsesformand i Nordjyllands Beredskab.

Nordjyllands Beredskab har lige nu et underskud på 4 millioner, og de har i de sidste fire år ikke haft penge til at skifte vogne ud, siger Arne Boelt. Han har ikke tænkt sig at vente på at Ministeriet bliver færdig med deres undersøgelse.

“Det er fint de undersøger, men nu er det tid til at erkende, at de har taget for mange penge fra Beredskabet. Så jeg venter ikke på, at undersøgelsen bliver færdig, men vil efter ferien få taget det op til et møde med KL. Det er tid til, at nogen sparker døren ind”, siger Arne Boelt.

Arne Boelt, der er tidligere Falckredder, har efter de mange naturbrande i Nordjylland kunne konstatere, at flere vogne har lidt skade under brandene. Flere steder har varmen fra brandene simpelthen smeltet noget af plastikken på vognen. Ødelæggelser der kræver reparationer fra den tomme pengekasse.

“Der bliver travlt ved håndvasken på Christiansborg, når det her ender galt”, siger borgmesteren.

Kilde: TV2 Nord

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion