d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Læs digitale magasiner i hobetal via dit bibliotek

13. juni 2018 - kl.0:29 - af:

magasiner_webbanner

Hvis man spørger, hvad man kan låne på biblioteket, så vil langt de fleste sikkert svare – ”det er jo indlysende. Bøger selvfølgelig”. Og de fysiske bøger i papir fylder da også meget rundt omkring på landets biblioteker. Der er dog også en hel perlerække af digitale tilbud, som du har adgang til som låner. Et af disse tilbud hedder RB Digital, og er en service som giver dig adgang til en lang række magasiner. RB Digital er naturligvis også til rådighed for Frederikshavn Kommunes lånere.
Med RB Digital er det nemt at fylde din tablet med godt læsestof før rejsen. RB Digital giver adgang til et stort antal populære magasiner. Udvalget består både af populære ”bladre-magasiner” og mere hardcore fagtidsskrifter. Du kan læse Alt om Data og Datatid på dansk, men derudover er er mere end 300 engelsksprogede magasiner til rådighed.

Der er allerede godt gang i udlånene af de digitale magasiner, og kigger man lidt på statistikkerne, kan man se, at de to danske magasiner ”Alt og Data” og ”Datatid”, er de meste populære i RB Digital i Nordjylland.

Af de engelsksprogede magasiner er det de store kanoner som The Economist og The New Yorker, der ligger højest i statistikkerne. Ifølge tallene, er vi i Nordjylland dog ikke helt så optaget af de store verdensnyheder, som de er i resten af landet. Heroppe interesserer vi os nemlig mere for fotografi med både ”Amateur Photographer” og ”Photography Week” placeret i top fem over de mest læste magasiner i Regionen.

Udvalget af magasiner i RB Digital spænder bredt og der er sikkert noget til lige netop din interesse. Er du for eksempel en af de mange, der har (gen)opdaget strikningens lyksaligheder, er der ikke mindre end seks forskellige strikke magasiner tilgængelige – herunder ”Interweave Knit”, ”Knitscene” og ”The Knitter”. Klassiske modemagasiner som ”Elle” og ”Vogue” er også at finde, og hvis du nu er i gang med at planlægge sommerferien, er der ”Lonely Planet Traveler”, ”National Geographic Traveler” eller til campingfolket; ”Practical Caravan” og ”Practical Motorhome”.

Er du en dem, der skal spendere sommeren med de store sportsbegivenheder, er der både fodboldmagasinerne ”Match of the day” og ”World Soccer” til fodboldentusiasterne samt ”Cycle Sport”, ”Pro Cycling” m.fl. til dem, der ikke kan vente til årets Tour de France.

Adgangen til RB Digital går gennem dit biblioteks hjemmeside, og når du har oprettet dig som bruger, kan du læse magasinerne på nettet eller i RB Digital App’en, som fås i App-Store og Google Play.

Læs mere om RB Digital på bibliotekets hjemmeside: bibl.frederikshavn.dk/rbdigital

De ti mest læste digitale magasiner fra Bibliotekerne i Frederikshavn Kommune

1.     Alt om DATA
2.     Photography Week
3.     Datatid
4.     Amateur Photographer
5.     Auto Express
6.     Autocar
7.     Golf Digest
8.     National Geographic
9.     Digital Camera World

 

Skriv en kommentar......