d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Speedwaykørere fra Sæby skriver historie

8. juni 2018 - kl.13:56 - af:

Ditte og Kevin

Fredag aften skal Didde og Kevin R. Pedersen fra Sæby nemlig køre mod hinanden i det sidste heat hos oldboys på Granly Speedway Arena.

Kim Lagoni Andersen fra Esbjerg Vikings, har været med i speedwaysporten i mange år, og han kan ikke mindes, at et ægtepar har dystet mod hinanden, men det sker så nu, når der er Fun Cup på Granly Speedway Arena fredag den 8.juni.

Blandt starterne i oldboys klassen i 500 kubik over 33 år er ægteparret Didde og Kevin Rødkær Pedersen fra Sæby. De er begge tilknyttet speedwayklubben i Holsted, og parret bor i Sæby. De har oprettet en Facebookgruppe “Os der vil have speedway tilbage til Sæby”, hvor der ikke har været kørt speedway på Ørnedalsbanen i cirka 20 år. Facebookgruppen har ca. 750 medlemmer, og også Kevins far, 59-årige John Pedersen, kører oldboys speedway.

– Fun Cup er et arrangement for kørere, der ikke er med i toppen eller som er på vej frem, men deres gennemsnitlige pointscore må ikke være for høje, fortæller Kim Lago Andersen, som sidder i bestyrelsen i amatørafdelingen i EMS.

Der er to klasser i Fun Cup. For oldboys og for de unge, og første start er kl. ca. 17.15. Ditte og Kevin kommer til at møde hinanden i det sidste heat. Kevin er 35 år og Ditte er 30 år, og hun er med på dispensation, da hun ikke har kørt speedway før, men “kun” motocross.

Foto: LPL-Foto

Skriv en kommentar......