d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kræftens Bekæmpelse besøgte Øbbens hellige kilde

24. maj 2018 - kl.9:56 - af:

Oebbens hellige kilde

Kræftens Bekæmpelse i Sæby og Frederikshavn kommune med naturvejleder Bo Storm i spidsen, kunne næsten ikke få armene ned i begejstring tirsdag aften.

100 forventningsfulde deltagere deltog i den fælles arrangerede vandretur ved og omkring Karup kirke. Vejret denne aften viste sig fra den bedste side med høj sol og stille vind på toppen ved kirken. Bo Storm havde allieret sig med Jesper og Merete Møller, som er to lokale ildsjæle og med hver deres kendskab til dels kirken og området, blev aftenen meget lærerig og interessant.

Bo Storm tog alle med ud over markerne ned til Øbbens hellige kilde, der ligger tæt ved kirken. Kilden ligger gemt i et buskads, men det lykkedes flere af deltagerne, at kravle sig frem til den og den sten, som markerer kildens udspring. Bo Storm har en stor viden om kilder i Frederikshavn kommune og holdt et fint foredrag om alle de syge mennesker, der i hedensk tid kom til kilden og blev enten renset indvendigt eller udvendigt, alt efter lidelse. Her blev der også tid til en at synge ”kom maj du søde milde”.

Kirkens historie blev fortalt af Jesper Møller. I 25 år har han siddet i menighedsrådet og også boet på egnen og med sit lokale kendskab til stedet, var der mange anækdoter at fortælle.

Merete Møller er som landskabs – og havearkitekt i gang med en forandring af kirkegården. Hun viste rundt og fortalte om den nye beplantning taks og hvide roser, som er tænkt ind i landskabet omkring kirken. Desuden har man på stedet, lavet et meget smukt lapidarium, hvor gamle gravsten bliver udstillet og skal bevares for eftertiden.

Til sidst kunne deltagerne gå ind i kirken, hvor man kunne se og høre om det meget smukke patchworktæppe, som nu er placeret på prædikestolen. Et helt unikt og smukt stykke håndarbejde udført af en lokal sæbykunstner.

Aftenen sluttede af med køb af kaffe, kage og drikkevarer, hygge og snak inden aftenen blev rundet af med dejlig aftensang.

Kræftens Bekæmpelse takker for stort fremmøde og tak til de sponsorer, der bidrog med deres bidrag denne aften.

sten

Skriv en kommentar......