d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Christina Lykke (SF):
Der MÅ være andre løsninger

24. maj 2018 - kl.12:23 - af:

christina_lykke_sf_600x250_3

SF havde håbet på, at det nye byråd ville være med til, at holde hånden under børne og ungdomsområdet. Det tidligere udvalg, bestående af socialdemokratiet, venstre, enhedsliste, DF og SF sendte i 2017 et tydeligt signal til byrådet, om at smertegrænsen var nået.
Det var ikke muligt at finde flere besparelse på børne- og ungdomsområdet.

Ansvaret for økonomien er tungt, men ansvaret for vores børn ER endnu tungere.

At børnene nu skal starte i børnehave når de er 2 år og 10 måneder gamle, er uacceptabelt for SF. Jeg undrer mig over at netop dette blev vedtaget da Socialdemokraterne og SF de seneste fire år har stået tæt sammen om IKKE at sende de helt små børn tidligere afsted i børnehave end de allerede gør. På papiret er det blot et tal der ændres, men i den virkelige verden har det konsekvenser, konsekvenser for både børn og personale i børnehaven. De små hoveder er ikke altid klar til den store “verden” der venter dem i børnehaven, en verden med færre voksne, hvor de skal være selvhjulpne i garderoben og på toilettet. Så spørgsmålet er, skal pædagogerne have flere opgaver eller skal børnene presses til et ansvar som de endnu ikke mestrer?

Derudover bliver der lavet endnu et indhug i familieafdelingens økonomi, et område som efter en lang periode har fået en mere styrbar økonomi, men som fortsat er udfordret af mange anbringelser. Når man vælger at spare 1 mio, ved man at det vil være det forebyggende der fjernes. I SF tror vi på det vi sagde i valgkampen “forebyggelse betaler sig, både økonomisk, men endnu vigtigere, de menneskelige omkostninger bliver mindre”. Også Tilflytterpuljen som er forebyggende ift inklusionsindsatsen spares væk.

Endnu en stigning i forældrebetalingen i SFO’erne vil få flere forældre til at melde deres børn ud. Det er i forvejen yderst udfordrende for SFO erne at lave et spændende tilbud, da børnene efter skolereformen er i SFO ganske kort tid.

Denne udvikling ærger SF, da vi ikke ønsker flere nøglebørn, der i en tidlig alder går hjemme alene.

I SF anerkender vi at der skal være styr på kommunens økonomi, men vi mener at der MÅ være andre løsninger.

Christina Lykke
SF

Skriv en kommentar......