d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"GIV LIV – gratis introkursus om hjælp ved hjertestop

15. maj 2018 - kl.8:17 - af:

Hjælp ved hjertestop

Giv Liv er et gratis introkursus, hvor du på kun 30 minutter bliver klædt på til at kunne redde liv, hvis en akut situation med hjertestop opstår.

Hjerteforeningen ønsker, at der kan reddes flere liv i Danmark. Vi skal turde træde til og handle, hvis vi er vidner til et menneske med hjertestop.

Kurset forklarer

  • Hvorfor genoplivning er vigtig
  • Hvordan man skaber sikkerhed i en akut situation
  • Hvordan man undersøger en bevidstløs person med unormal vejrtrækning
  • Hvorfor det er vigtigt at ringe 1-1-2, hvem man kommer til at tale med, og hvilken hjælp man får
  • Hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt
  • Hvordan man bruger en hjerterstarter (AED)

Alle kan deltage- unge som ældre. Kurset kan let passes ind i et personalemøde på arbejdet, til træning og til arrangementer i idrætsklubben, til familiefødselsdagen eller i forbindelse med lokale arrangementer og events. Alle instruktører er certificerede ved Europæisk Råd for Genoplivning, og det er mulighed for, at instruktøren kan komme til den gruppe, der anmoder om et kursus.

Hjerteforeningen Sæby tilbyder nu 2 kurser i Sæby Sundhedshus (ved Sæbygårdvej) onsdag den 13. juni kl. 16 og kl. 17 ved instruktør Ingolf Walther.

10 vigtige minutter ved hjertestop
Ved et hjertestop pumper hjertet ikke blodet rundt i kroppen. Det betyder, at kroppens organer ikke får ilt og begynder at tage skade.

Efter 4-6 minutter begynder hjernen at dø. For hvert minut, der går uden genoplivning, reduceres chancen for at overleve med 7-10 %.

De fleste personer vil få varige skader eller dø, hvis ikke der ydes genoplivning inden ca. 10 minutter. Går der 10 minutter, inden hjælpen når frem, overlever kun ganske få.

1 ud af 31 overlever et hjertestop uden genoplivning. 1 ud af 8 overlever et hjertestop med genoplivning.

Tiden er altså knap ved et hjertestop! Risikoen for at dø er høj, hvis ikke hjælpen sættes hurtigt i gang. Derfor kan din hjælp være helt afgørende for at redde et andet menneske! Det er livsvigtigt, at du træder til.

Lokalt kan tilmelding til kurserne ske til lokalformand Merethe Gaardbo på e-mail: merethegaardbo@gmail.com eller evt. tlf. 25271204 med oplysning om navn, fødselsdato og email.

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion