d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"“Pigen Med Den Sorte Kuffert”

11. maj 2018 - kl.8:18 - af:

iPhone Image 18F0D5 kopier

Onsdag den 9. maj var ventet med spænding hos eleverne fra i alt fem klasser i 4. årgang på Sæby, Torslev, Stensnæs og Dybvad Skoleafdelinger – det var nemlig dagen, hvor de skulle stå på scenen til to offentlige forestillinger af “Pigen Med Den Sorte Kuffert” på Vendsyssel Teater i Hjørring.

Masser af øvning med klassernes musiklærere i månederne op til forestillingen, samt to dage sammen med professionelle skuespillere og musikere skulle stå sin prøve – og eleverne gjorde det fantastisk…! Stykket handler om, hvor man går hen når verden vælter – og om man nogensinde kan blive glad igen efter en stor sorg. Pigen med den sorte kuffert har nemlig mistet begge sine forældre – og vi følger hende i den svære færd med at kunne gribe muligheden for at komme videre. Alt sammen med flot musik og tekst af Christine og Leif Lund Jakobsen (der i øvrigt har lokale rødder) og iscenesat af Vendsyssel Teaters instruktør, Pia Mourier.

Tirsdag eftermiddag var der arrangeret en særlig skoleforestilling, hvor alle 3. klasser fra distriktet samt de tre resterende 4. klasser fra Sæby Skoleafdeling, var inviteret. Her blev i alt ca. 250 elever og lærere transporteret i bus til Hjørring – flot støttet af bidrag fra de sogne, som eleverne kommer fra, under hensyntagen til det vigtige tema for forestillingen og dét undervisningsmateriale, som er udarbejdet dertil.

Opsætningen var et kulturalliance-projekt mellem Frederikshavn og Hjørring kommuner, og spillede for fulde huse. Elever fra de to deltagende kommuner havde endvidere lavet såkaldte mindeglas – og minsandten om ikke, det var Freya fra Sæby Skoleafdeling, der blev valgt som dén, der havde gengivet det flotteste og mest tankevækkende minde, nemlig om sin søsters sidste kemo-pille. På billedet ses hun sammen med stykkets forfatter, Christine Lund Jakobsen, efter at have fået overrakt bogen bag forestillingen i en signeret udgave.

iPhone Image 18F0BE kopier iPhone Image 18F0A2 kopier

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion