d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Knap 300 unge mødte kendt forfatter i Sæby

14. april 2018 - kl.9:05 - af:

JesperWungSung_2018_34 kopier

Torsdag d. 12. april trådte den danske forfatter og vinder af De Gyldne Laurbær 2018, Jesper Wung-Sung, roligt og afslappet på scenen foran knap 300 unge fra lokalområdet. Han lagde foredraget ud med at forklare årsagen til sit særprægede efternavn: Det er ikke ”tilkøbt” eller et ”stage-name”, fortalte han. Det er hans sande navn. Hans bedstefar stammede nemlig fra Kina og forelskede sig i Jesper Wung-Sung’s oldemor, bagerjomfruen Ingeborg.

”Mit navn er Jesper Wung-Sung, og jeg har engang solgt min søster”.

Et par generationer senere stod forfatteren denne formiddag på scenen i Manegen i Sæby for at snakke om sit forfatterliv. Han gav foredraget en vinkel fra de unges perspektiv, ”jeg vidste ikke, hvad jeg ville, da jeg var ung. Jeg havde aldrig drømt om at blive forfatter”.  Og han forsatte foredraget med fortællinger om sin opvækst på Ærø, en tur til Caribien med sin sømands-bedstefar og en erkendelse af at ”ikke at vælge, er også at vælge”. Iblandet sin faglige tilgang til historier i sine bøger, så gav Jesper Wung-Sung denne formiddag de unge et indblik i forfatterlivet.

Bortset fra lidt smil og telefon-kiggeri var det et fåmælt publikum, men da foredraget sluttede og en stor klapsavle var givet, var der dog alligevel fans bag publikum. Således stod flere i kø for at få forfatterens autograf. Nå ja, og så var der historien med hans søster. Da Jesper og søsteren var yngre fandt han søsteren meget irriterende, og derfor forsøgte han at sælge hende for en kasse øl. Han mente det dog ikke, så det skete ikke, men det var en finurlig menneskelig historie, hvilket også var kendetegnede for formiddagens foredrag.

Fakta
Jesper Wung-Sung, f. 23. Maj 1971, Marstal på Ærø.

Vinder af De Gyldne Laurbær 2018
De Gyldne Laurbær (også kaldet Boghandlernes Gyldne Laurbær) er en dansk litterær pris. Vinderen findes via afstemninger fra samtlige danske boghandlere og uddeles en gang om året.

 

Skriv en kommentar......