d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sæby og Nordkraft Bigband gæster Kappelborg

12. april 2018 - kl.6:49 - af:

Bigband

Det bliver et brag en aften, når Kappelborg i morgen fredag åbner dørene for koncert med hele 2 bigbands og den anderkendte, amerikanske bandleder og kontrabassist John Clayton.
Sæby Bigband, der en del gange tidligere har gæstet Kappelborg, står for at varme publikum op, inden det professionelle bigband Nordkraft Bigband går på scenen – sidstnævnte under ledelse af John Clayton, en stjerne på den internationale bigband-scene. Repertoiret vil bestå af Claytons egne bigband-arrangementer, der trækker på Count Basies, Duke Ellingtons og Thad Jones legendariske farver og tonesprog. Det hele krydres med interessante indslag på kontrabassen fra mesteren selv.

John Clayton
John Clayton er blandt andet kendt fra sit mangeårige samarbejde med den canadiske pianist og sanger Diana Krall, men med en Grammy på hylden, og yderligere otte nomineringer til Clayton, kæmper mange andre store artister om en plads i hans tætpakkede kalender.
Ud over rollen som bassist er Clayton også leder af et de bedste bigbands i USA, The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra. Clayton har ud over Diana Krall bl.a. arbejdet sammen med Paul McCartney, The Count Basie Orchestra, Queen Latifah, Whitney Houston og mange, mange andre.

Nordkraft Bigband
Er Aalborg og Nordjyllands eget rytmiske ensemble, med rødder i den amerikanske bigband-tradition. Bigbandet har gennem de sidste par år markeret sig som et af Jyllands førende bigbands og har blandt andet arbejdet sammen med Bob Mintzer (USA), John Clayton (USA), Szhirley, Nikolaj Bentzon, Sinne Eeg, Roger Neumann (USA), Bobo Moreno, Birthe Kjær, Niels Jørgen Steen, Robben Ford (USA), Veronica Mortensen, Mike Andersen, Søren Sko og Dorthe Gerlach.

Sæby Bigband
Sæby Big Band er et fuldt besat bigband med rytme- og blæsergruppe og byder på noget for alle. Jazz er udgangspunktet, men genrerne er alligevel mange, så alle har muligheden for at opleve glæden og fornøjelsen af den storslåede lyd fra et rigtigt bigband. Bandet har eksisteret siden midten af halvfemserne og har bl.a. optrådt med gæstesolister som Sinne Eeg og Bobo Moreno.

Billetsalg

kappelborgskagen.dk

Arrangør
Kulturhus Kappelborg

Skriv en kommentar......