d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Jyske Bank vil købe hele Nordjyske Bank

13. marts 2018 - kl.12:30 - af:

IMG_9718_600x250

Jyske Bank vil nu købe hele Nordjyske Bank, meddeler banken til fondsbørsen.

Jyske Bank ejer i forvejen 38,47 pct. af Nordjyske Bank og vil nu købe resten af aktierne i banken for 170 kr. pr. aktie, skriver borsen.dk

Nordjyske Bank-aktien stiger med 40,76 pct. til kurs 167,5 efter købstilbuddet, mens Jyske Bank-aktien stiger 1,33 pct. til kurs 388,6.

Siden foråret sidste år har Jyske Bank ellers forsøgt at finde en køber til sin Nordjyske Bank-aktiepost, men i slutningen af december meddelte Jyske Bank-topchef Anders Dam, at der ikke var fundet en køber.

“Er så sent som i denne uge atter blevet spurgt, om der er nyt vedr. salget af Jyske Banks beholdning på godt 38 pct. af aktierne i Nordjyske Bank. Jyske Banks ledelse vil, da der næppe sker salg inden nytår, herefter gå i tænkeboks, og indtil vi har tænkt færdig, har vi ingen kommentarer,” skrev han på Twitter.

Det kommer som en stor overraskelse for Nordjyske Bank, at Jyske Bank vil forsøge at overtage banken i en milliardhandel.

Jyske Bank har budt 170 kr. per aktie for Nordjyske Bank, hvilket giver aktionærerne en præmie på 43 pct. og værdisætter banken til 3,12 mia. kr, skriver borsen.dk

“Jeg er overrasket, og det kommer bag på mig. Det er et uinviteret købstilbud, som jeg først lige er blevet orienteret om for en time siden. Men det er en situation, vi nu skal forholde os til,” siger bestyrelsesformand Mads Hvolby til borsen.dk.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion