d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Badehoteller på Vendsyssels østkyst

13. marts 2018 - kl.8:11 - af:

Sæby Badehotel kopier

Selvom is og sne stadig dækker stranden kigger museet på torsdag kl. 19, frem mod sommer og badeferie med et billedforedrag om badehoteller på Vendsyssels østkyst.

I slutningen af 1800tallet blev der anlagt en række store badehoteller på kysterne i Vendsyssel og resten af Danmark. Et af landets første kom til at ligge i Sæby. Det bedre borgerskab strømmede ud i provinsen, hvor de tilbragte størstedelen af sommersæsonen. Her kunne de spise godt, slappe af, tage på udflugter og underholde hinanden med deres eget selskab. Nogle af dem begyndte endda at gå i vandet og bade fra stranden.

Der skyllede en bølge ud over landet hvor bade, ferie og kurophold blev starten på turistrejserne i Danmark og kysterne blev indtaget af sommergæster og badehoteller blev opført på stribe. Fælles tendenser med rødder i europæisk filosofi og affødt af dansk politisk og samfundsmæssig udvikling i slutningen af 1800-tallet lå til grund for, denne tidligste turisme. Men til trods for at badehotellerne på Vendsyssels østkyst blev etableret på baggrund af fælles tendenser, på samme tid og en relativt kort kyststrækning, er der alligevel tale om hoteller af vidt forskellig karakter.

Tag med på en foredragsrejse tilbage til Kur– og Badehotellernes tid, hvor Sæby var blandt de tidligste steder i landet til at ride med på den første wellnessbølge. Sæby Museums Forening sælger kage til aftenkaffen under foredraget, der koster kr. 30,- dog med fri entré for medlemmer af museumsforeningen.

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion