d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Postkort viser Dybvad i gamle dage…

5. januar 2018 - kl.0:27 - af:

Dybvad

Redaktionen hos Sæby Avis har fået indleveret 2 interessante postkort, som begge viser motiver fra Dybvad i ”gamle dage”.

Læseren er ikke helt i stand til at tidsfæste de 2 postkort, som desværre ikke er påtegnet noget årstal, ligesom de ikke har været sendt, hvorved der kunne være benyttet poststempel og dato.

Men læseren mener, at det ene motiv er foreviget fra luften og ses i retning fra nord mod syd med vejen (den gamle hovedvej) ind gennem Dybvad by. Vejen ser ud til at blive krydset af den daværende jernbane. Læseren mener samtidig at vide, at fjernest i motivet til højre skimtes Skævevej og fjernest til venstre ses kartoffelfabrik og realskole.

Det andet postkort har små motiver af facaderne på 12 forretninger i Dybvad. Vor læser har en fornemmelse af, at kortet må kunne dateres helt tilbage i hvert tilfælde til tiden omkring 2. verdenskrig. Det er værd at bemærke, at telefonnumrene bl.a. er 3, 24, 26, 45 og 48, ligesom alle navneord staves med stort. Alene dette indikerer, at der må søges ganske mange år tilbage.

Øverste række viser Johs. Larsen kolonial og foderstof, Johs. Larsen støbegods og trælasthandel, Søren Løndal ekvipering og herreskræderi samt G. Pedersen cykleforretning.

Midterste række viser P. Aldershaab blikkenslager, P.C. Pedersen (Vestergade) øl- og træhandel, I.M. Jensen barberstue (med barberen stående i døren) samt M. Hansen sæbehuset.

Endelig ses i nederste række Niels Olsen manufakturforretning, H.V. Knudsen skotøjsforretning, Chr. Højmark møbel- og maskinsnedkeri samt slutteligt Th. Thomsen vogn- og beslagsmed.

Måske nogle af avisens læsere kan supplere med flere oplysninger, som kan kaste lys over, fra hvilke perioder de to postkort kan stamme. I så fald er man meget velkommen til at knytte en kommentar i kommentarfeltet til denne artikel eller om fornødent kontakte avisen på info@saebyavis.dk

Tekst af Per Rye

Dybvad_2 Dybvad_1

 

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion