d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Tømrerlærling fra Sæby til DM i Skills

4. januar 2018 - kl.9:52 - af:

DSC_3535 copy

Emil Frost Svendsen fra Sæby er i gang med at sætte vinduer i en villa i Lendum, da vi møder ham. Ham og hans makker går ude i regn og rusk, men det ser ikke ud til at genere dem. Emil snakker, mens han arbejder

– Jeg glæder mig til at komme med til DM i Skills. Jeg har aldrig set det og jeg kender ikke nogen, som har været med. Men jeg tror det bliver spændende og sikkert også lidt hård. Jeg kom med ved at vinde regionalmesterskabet i Skive. Vi har snuset lidt til opgaverne i vores nørdeklub på EUC Nord, hvor vi er en flok tømrerlærlinge som mødes efter fyraften for at nørde med sjove tømreropgaver.

Emil skal i ilden i i alt 21 timer, hvor han skal løse 3 modulopgaver. De to af dem kender han på forhånd, og den sidste bliver en overraskelse. Konkurrencen er benhård og mange af deltagerne går i træningslejr i flere uger for at gøre håndværksevnerne knivskarpe til konkurrencen. Emil har fået fri i 2 uger op til konkurrencen og dem bruger han i en træningslejr samme med faglærer Leif Jensen fra EUC Nord.

– Jeg er ufattelig glad for al den hjælp og opbakning jeg har fået fra min arbejdsplads Finn A. Christensen i Frederikshavn. Jeg har fået fri 2 uger til træningslejr, og alle spørger interesseret ind til konkurrencen og mine forberedelser. Nogle af svendene har jeg hørt snakke om at leje en bus. Det er stort og gør mig meget glad for mine kolleger.

DM i Skills er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor mere end 30 fag dyster om at blive Danmarks bedste håndværkere indenfor deres fag. I alt deltager ca. 300 håndværkere under 22 år – de fleste lærlinge – og begivneheden besøges af ca. 30-40.000 mennesker. I år afholdes DM i Skills i Herning Messecenter fra d. 18. til 20 januar.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion