d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Fødevarestyrelsen: Risiko for ”varme” juleænder

17. december 2017 - kl.12:09 - af:

juleand_600x250

Fødevarestyrelsen beslaglagde hundredvis af uhumske og ulovlige ænder og fjerkræ hos to virksomheder. Nu er kødet meldt stjålet.

​Der kan være et stort antal ulovligt slagtede ænder og andet fjerkræ i omløb. Så pas på, når du køber and eller gås til julebordet.

Det oplyser Fødevarestyrelsens Rejsehold, efter at hundredvis af beslaglagte ænder, duer og gæs er blevet væk fra to virksomheder. Den ene virksomhed i Thy havde slagtet 58 ænder under uhygiejniske forhold i en snavset lade.

Den anden virksomhed på Fyn kunne ikke dokumentere, hvor de havde fuglene fra. Fødevarestyrelsen beslaglagde kødet sidst i november. Det betyder, at det hverken må flyttes eller sælges. Men nu er kødet meldt stjålet.

Fødevarestyrelsen ved derfor ikke, hvor de ulovlige fugle er. Bekymringen er, at de bliver solgt på det sorte marked, og at de ødelægger juledagene for dem, som spiser dem.

“De ulovlige fugle er pakket i almindelige fryseposer og uden korrekt mærkning. Jeg kan kun opfordre til, at man køber sin juleand hos en forhandler, man har tillid til. Der er risiko forbundet med at spise de ulovlige fugle,” siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens rejsehold. Symptomer på fødevareforgiftning er typisk opkast, dårlig mave og feber.

Nu vil Fødevarestyrelsen sammen med politiet prøve at finde fuglene.

“Hvis man støder på en lidt for billig julegås, eller en anden handel, som virker for god til at være sand, så brug din sunde fornuft. Vi hører selvfølgelig også meget gerne fra borgere, som måske ved noget om, hvor de mange slagtede fugle nu befinder sig,” siger Michael Rosenmark.

En kommentar til: “Fødevarestyrelsen: Risiko for ”varme” juleænder”

  1. Elin Christiansen den: 17 december - 2017 15:55

    På min tur på kirkegården i dag, kunne jeg konstatere, at nogen har fjernet dekorationer fra familiens gravsted.
    Jeg bemærkede også at pynt var fjernet fra en af mine venners gravsted.
    Jeg synes det er ganske utroligt at man kan synke så dybt,

    SÅ SE EFTER PÅ KIRKEGÅRDEN, OM DER OGSÅ HAR VÆRET TYVERI PÅ DIT GRAVSTED.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion