d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Madværksted, Nytårsmarch, motion og foredrag

3. december 2017 - kl.9:10 - af:

Madværksted

”Festmad og retter med fisk og skaldyr”, var aftenens tema, da kok Kristian Nørbjerg forleden afsluttede sæsonens sidste afdeling af Børnebørnenes madværksted, som har været udbudt af Hjerteforeningen Sæby.

Fjerde runde af madværkstedet var lige så vellykket som de øvrige. Alle børn og bedsteforældre mødte motiverede op. Alle havde glædet sig til at møde underviseren, kok Kristian Nørbjerg. Deltagernes hjemmeopgave var at smage på sol-æg, som de havde lavet sidste gang og fået med hjem. Ikke alle var vilde med dette. Desuden skulle de tage billeder af et aftensmåltid.

Kristian Nørbjerg indledte med at spørge, om de spiste meget fisk og forklarede forskellen på magre og fede fisk. De fleste af børnene vidste en del om fisk, for de havde været med klassen på Nordsø-Ocenariet.

Rundens opgaver blev fordelt mellem deltagerne. Der skulle laves rejecocktail ”Asian-style”, bruschetta med laksecreme, fiskepakker med tomat og basilikum samt æbledessert med rugbrød.

Aftenens dyst var at smage på fiskesauce og ansjoser, og man sluttede af med et festligt dækket bord med fællesspisning. Alle smagte på retterne med rosende ord, og der var en hyggelig stemning.

”Konceptet med madværkstedet lever til fulde op til deltagernes og Hjerteforeningens forventninger, hvilket vi kan takke de positive deltagere, det flotte materiale, og den fantastiske kok Kristian Nørbjerg for,” udtaler bestyrelsesmedlem i Hjerteforeningen Sæby, Elin Hyttel, der har fulgt forløbet tæt. Nye madværksteder forventes udbudt både i foråret og efteråret 2018.

Hjerteforeningen Sæby er meget snart klar med programmet for 2018. Der er motion, foredrag og meget andet. Man kan følge opdateringerne i programmet på www.saeby.hjerteforeningen.dk. Allerede nu kan de første aktiviteter nævnes.

Der lægges for med den traditionelle nytårsmarch den 1. januar. Marchen afvikles også denne gang på hjertestien i Gybels Plantage med ruter på 3 og 4 km. Der startes fra P-pladsen ved stadion kl. 13,30, og efter traveturen bydes der på kakao.

”Motion øger sundheden, så det er en rigtig god idé at lave en eller anden form for sport, og selv en frisk travetur kommer ind under denne kategori. Det er vigtigt at få pulsen op, hvilket indebærer, at hjertets muskel trænes, og blodet pumpes hurtigere rundt i kroppen, hvorved der kommer næring til kroppens muskler,” forklarer formanden for Hjerteforeningen Sæby, Merethe Gaardbo.

Derfor udbydes allerede den 8. januar kl. 11 ”Motion for hjertesundheden”, som er et tilbud i forlængelse af Frederikshavn Kommunes rehabiliteringsforløb. Det er primært rettet mod folk, der har en hjerte-kar-sygdom eller er i risiko for at udvikle en sådan, eller man blot ønsker at gøre noget for sit velbefindende. Fokus lægges på varierede puls- og styrkeøvelser, og træningen varieres i intensitet, så alle – uanset grundform – kan være med. Det foregår i Sæby Fritidscenter, Hal B, på Sæbygårdvej og afvikles i samarbejde med Sæby Gymnastikforening. Instruktør er Hjerteforeningens næstformand Kirsten Sørensen.

Samme eftermiddag starter et hold i ”Hjertemotion” (i samarbejde med Benefit Sæby) over 16 mandage med hjertemotion under kyndig ledelse af fysioterapeut. Har man en hjertesygdom – herunder også forhøjet blodtryk – er man velkommen. Ledsagerne er også velkomne til at deltage! Som udgangspunkt er motionsholdet lagt an på rehabiliteringsforløb efter en hjerteoperation, men deltagere med andre hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og kolesterol vil i høj grad kunne drage nytte af denne særligt tilrettelagte motion, hvor ikke mindst pulsen sættes i vejret.

Og tirsdag den 9. januar 2018 kl. 10 startes på ny på gåture på Hjertestien i Gybels Plantage med start fra den lille P-plads på Kjeldgårdsvej. En frisk gåtur er på ca. 50 min.

Tirsdag den 6. marts 2018 kl. 19 afholdes der generalforsamling. Det foregår i Retfærdigheden i Algade. Forud for generalforsamlingen vil der være et spændende foredrag ved en af Danmarks mest erfarne krigslæger, Wiera Malama Jensen Lorentzen: ”Mamma Doc – krigslægens erfaringer”.

Endelig kan nævnes, at der i samarbejde med FOF-Vendsyssel bliver udbudt et foredrag af TV-vært og journalist Jens Gaardbo torsdag den 12. april. Billetter vil inden for de nærmeste uger blive udbudt via FOF Vendsyssel, hvor billetsalgets start annonceres.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion