d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Vi skal passe på vores veteraner…

15. november 2017 - kl.0:08 - af:

Michael Bertelsen

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Michael Bertelsen, byrådskandidat for Venstre.

Med 529 veteraner er Frederikshavns kommunen efter Aalborg den kommune med fleste veteraner i Nordjylland. Desværre er vi også én ud af tre kommuner i Nordjylland, som ikke i regi af kommunen gennemfører flagdagen den 5. september – Dagen, hvor vi som samfund har mulighed for at anerkende veteranerne.

Vi skylder veteranerne, at de får respekt og anerkendelse for det arbejde, som de har gjorde for os alle. Heldigvis har langt de fleste veteraner et godt og velfungerende liv, men der er en gruppe, som trænger til hjælp. Venstre vil derfor arbejde for, at Frederikshavns kommune får udarbejdet en veteranpolitik, som skal danne grundlag for, hvordan man i forvaltningen skal arbejde med og støtte veteranerne.

Et af de afgørende forhold omkring veteranerne er at forstå deres situation og årsagen til, hvorfor vi har veteraner. Vi har veteraner, fordi vi som samfund tror på, at vi gennem deltagelse i internationale aktioner, kan bidrage til en bedre verden. I lige så høj grad spiller det en rolle, at vi andre som en følge heraf kan leve et liv, hvor demokrati og frihed er en selvfølge. Det er vigtigt, at vi alle accepterer og forstår denne præmis.

Når vi i dag udsender personel til verdens brændpunkter, så skal hver enkelt medarbejder tage stilling til ”min sidste vilje”. Jeg har selv prøvet at udfylde denne, men da jeg skulle udfylde mit afskedsbrev, så ramte virkeligheden mig hårdt. Med andre ord – De landsmænd og medborgere, som vi udsender, har gjort sig tanker om, at man grundet sin stillingtagen til situationen i verden kan ende med at skulle betale den ultimative pris. Derfor skylder vi disse vores veteraner respekt og anerkendelse for det arbejde, som de har gjort og som de stadig gør for os andre.

Danske veteraner copy

En kommentar til: “Vi skal passe på vores veteraner…”

 1. Yvonne Nordahn den: 16 november - 2017 13:00

  kommentar til veteraner

  Hvem skal tage sig af veteranerne.
  Som kommentar til tidligere indlæg omhandlende veteraner har jeg følgende bemærkninger.
  Definitionen på veteran er: En person der har været udsendt i international tjeneste, det være sig Forsvar, Politi eller Beredskab.
  Alle veteraner fortjener naturligvis anerkendelse for deres indsats. Anerkendelsen kan komme fra den instans den pågældende kommer fra, den kan komme fra staten, og den kan naturligvis også komme fra en kommune.
  Fra mit tidligere job i Forsvaret ved jeg, at der er udarbejdet en veteranpolitik som tager højde for HELE det at være udsendt. Jeg ved også, at rigtig mange af de der har været udsendt, og som kommer hjem uden mén blot ser det som en del af deres job – de vil bare gerne i gang med en dagligdag for dem og deres familie.
  Så er der dem der desværre har det dårligt – fysisk eller psykisk når de kommer hjem fra en mission. De skal selvfølgelig have al den hjælp der er behov for – for deres skyld, for deres families skyld og også for samfundets skyld.
  Forsvaret har for år tilbage oprettet et veterancenter i Ringsted – det er denne instans der koordinerer hjælp og støtte til de der har behov, men ligesom med andre områder i samfundet skal de jo vide der er et behov, – så derfor pårørende og venner – vær opmærksom på jeres kære.
  Omkring en fælles markering i det lokale område på flagdagen 5. september er min holdning helt klar. Hvis der er et ønske fra veteranerne så finder man sikkert ud af det.
  Yvonne Nordahn
  Kandidat til byrådet for liste A

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion