d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Stærkt grundlag for mountainbike-turisme

21. august 2017 - kl.15:06 - af:

Lasse_Burholt_600x250

Lasse Burholt, Byrådskandidat for Venstre, har sendt dette indlæg til redaktionen.

Den største udfordring i såvel Sæby, som Frederikshavn og Skagen, er skabelsen af endnu flere arbejdspladser. Flere jobs gennem vækst og iværksætteri er det fremtidige grundlag for bosætning. Jobmulighederne skal ses alle steder – og her er kreativ tankegang en betydelig faktor!

Men hvor finder vi nye jobs, hvordan kan vi tiltrække endnu mere fokus på de muligheder hele vores kommune byder på? Det kan vi eksempelvis gennem oplevelsesøkonomi. Vi skal i langt højere grad turde give mulighed for, at gøre det, vi allerede har endnu større, endnu bedre – endnu vildere.

Mountainbiking er et felt, som over årene har tiltrukket enormt mange mennesker, særligt i 30-40+ segmentet, og langt udover hvad vi kan kalde en modedille. Mountainbike-spor er anlagt overalt i det nordjyske, helt lokalt har vi spor i Sæbygård skov, i Bangsbo, i Katsig og ved Skagen. Hvis vi et øjeblik forestiller os de 4 spor direkte forbundet med hinanden, og hele det samlede spor i fremtiden danner rammen om specifikke events, specifikke uger (aktiv ferie, MTB ferie), hvor det at køre på mountainbike kombineres med kulinariske oplevelser, musik og wellness, så kan vi skabe et helt nyt forretningsområde, som i første omgang betyder flere penge i omløb, der på sigt måske kan betyde flere job. Men vigtigst af alt, fokus på vores kommune, fokus på mulighederne for at bosætte sig lige her hos os.

Hvis vi beslutter os for at skabe grundlaget for “Danmarks fedeste mountainbike-oplevelser i Frederikshavn Kommune”, så kan hele det setup bruges i mange afledte forretningsmuligheder; eksempelvis kan virksomheder se på Sæby/Frederikshavn/Skagen, som rammen for deres næste konference, firma-weekend eller teambuilding event.

Tur-arrangører fra Norden og hele Europa kan udvide deres paletter af oplevelser til Danmark, og vi kan tænke i at trække turister langvejs fra, som blot skal pakke en taske, for når de lander i Frederikshavn, så står et setup klar med udlejningsbikes og shuttle service fra hotel & camping til spor.

Mountainbike-turisme kan endda tænkes ind i alt fra jobtræning til beskæftigelsesmuligheder for borgere med særlige behov. Det kan endda være vi kan se på de afledte jobmuligheder, som en “gulerodsmetode” for flygtninge og jobparate kontanthjælpsmodtagere: Spor, cykler o.m.a. der skal vedligeholdes.

Vi skal bare turde tænke kreativt og handle på mulighederne inden andre kommuner for alvor trykker på deres knapper, som vi allerede ser med “Augmented Reality” oplevelser på MTB sporene i Slettestrand, og initiativer som “Thy Hike” på deres kanter. Augmented Reality er en teknologi, som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data ved brug af grafik og lyd. Forestil dig nu en tur på mountainbike op over Bangsbo Fort kombineret med fortællingen om Anden Verdenskrig på din smartphone eller i dine “Google briller”. Vi skal turde tænke kreativt.

 

 

Skriv en kommentar......