d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Sæby Søbad og Strandpark Sæby Nordstrand

12. august 2017 - kl.9:59 - af:

ordet_er_frit__foto_600x250

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Mogens Blæhr.
Plan og Miljøudvalget har udsendt dagsorden til mødet den 15.8. Efter foroffentlighedsfasen anføres det bl.a.: “Overordnet set rummer alle forslag et ønske om at bevare fællesfaciliteter i fællesbygningen til brug for feriehusgæsterne, men også til gavn for sæbynitter og andre turister i områder. Der er et stort ønske om, at fællesfaciliteterne bringes tilbage til standard og omfang fra før 2008, hvor feriehusene blev solgt fra”.

Både mange indsendte indsigelser og debatten i offentligheden indtil dato (borgere og politikere) understreger, at helårsboliger vil “torpedere” muligheden for, aktuelt og fremadrettet, at realisere visionerne som nævnt i “Ej BLÅT til pynt” og ”På forkant 2030 – En potentialeplan” samt ”Masterplan Sæby”.

Ejer Lars Dannervig har fremsendt revideret forslag for at imødekomme indsigelserne. Dette forslag indeholder fortsat helårsboliger ud mod promenade og strand. Lars Dannervig har endvidere i dagspressen (Nordjyske 030817) fremsat følgende trussel: “Enten tillader politikerne helårsboliger i centerbygningen eller også kommer den til at stå tom, måske i mange år, i en form for udmattelseskrig”.

Denne trussel har åbenbart haft effekt? Kommunaldirektøren indstiller til udvalgsbehandlingen:

“Der opstartes planlægning for fællesbygningen ved Sæby Søbad. Planen skal muliggøre anvendelse af den eksisterende bygning til helårsboliger og fællesfaciliteter for de tilknyttede feriehuse samt evt. andre aktiviteter til gavn for turismen i området. Helårsboligerne placeres i fællesbygningen mod øst nærmest havet. Fællesfaciliteter og andre aktiviteter placeres i den vestlige del af fællesbygningen samt i det eksisterende gårdrum. Der må ikke bygges til den eksisterende fællesbygning lige såvel, som pladsen øst for bygningen skal bibeholdes til parkering og adgang til havet. Der skal i området sikres stiadgange til havet og være fokus på opretholdelse af udsyn fra feriehusene mod havet. Bygherre udarbejder lokalplan.”

Som borgere engageret i udarbejdelsen og virkeliggørelsen af “Masterplan Sæby” må vi åbenbart se i øjnene, at private erhvervsinteresser overtrumfer gældende lokalplaner – også når de kommer de fælles bestræbelser på tværs?

2 kommentarer til: “Sæby Søbad og Strandpark Sæby Nordstrand”

 1. Jens Hedegaard den: 12 august - 2017 13:45

  Gode Mogens Blæhr

  Sagen omkring Sæby Søbad er ikke afgjort endnu. Det bliver den på Plan-og Miljøudvalgsmødet (PMU) på tirsdag. Kommunaldirektøren indstilling er ikke en beslutning og slet ikke en trussel.
  De overordnede planer for Sæby, som du selv nævner, vægter politikerne overordentlig højt.

  m.v.h. jens hedegaard (A) medlem af PMU

 2. Annika Fredenstrand den: 13 august - 2017 21:17

  Fik en timeout på mit første indlæg – så jeg prøver igen:

  Politikere – også dem i Plan- og Miljø – er tit mere fornuftige, end vi borgere umiddelbart går og tror.

  Derfor kan de sikkert se, at vi i Sæby har masser af boliger ved eller tæt ved vandkanten. Byen er 6 km. lang langs kysten.

  Hvad der derimod lyser med sit totale fravær er et badehotel.
  Andre byer, selv småflækker som Strandby, Vesterø og Østerby, har badehoteller tæt på kysten.

  Regeringen har – under protester fra miljøbevægelse og venstrefløj – givet tilladelse til 10 projekter i strandkanten rundt om i Danmark.

  I Sæby behøver vi ikke spørge om lov – vi HAR stedet og muligheden for at udvikle det.

  Lars Dannervig er åbenbart træt af stedet og beliggenheden – det må nogle med større visioner og fremtidstro kunne hjælpe ham ud af.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion