d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Byrådsmedlem Lars Oldager (DF) skyder valgkampen igang

10. august 2017 - kl.10:42 - af:

Lars Oldager_600x250

Om ikke længe, nærmere bestemt d. 21 november 2017, er der kommunalvalg og dermed bestemmes det, hvilke kandidater der skal i byrådet i perioden 2018-2022.
Jeg sidder i byrådet nu. Jeg er medlem af socialudvalget ( alt med ældre og udfordrede borgere over 18 år) samt i Børne og ungdomsudvalget (skoler og dagtilbud, samt institutioner og udfordrede borgere under 18 år).

I vores dejlige kommune, har vi de sidste 4 år måttet spare, så det har gjort ondt mange steder og har kostet på kvaliteten. Jeg er ikke stolt over at vi har sparet, for det er ikke nemt at få enderne til at nå sammen for personalet. Det har været nødvendigt at spare, for da byrådsperioden startede for små 4 år siden, var kassen stort set tom, efter Venstre havde haft borgmesterstolen.

Nu ser tingene lysere ud for vores kommunes økonomi. Vi fire i Dansk Folkepartis byrådsgruppe, har taget ansvar og deltaget i budget med største alvorlighed.
Vi har på landsplan kæmpet for, at Frederikshavns kommune stadig får en del af puljen til vanskeligt stillede kommuner. Vi har slået et slag for, at Dansk Folkeparti på Christiansborg tager regeringens årlige 2% besparelse op til diskussion. Det har resulteret i, at det nu bliver det en del af finanslovsforhandlingerne i efteråret.

Dansk Folkeparti lægger op til at de 2% fjernes. Det betyder at vi ikke skal spare nær så meget som vi har skullet gøre. Jeg vil samtidigt rette opmærksomheden på Havnen i Frederikshavn. Når den er færdig, står vi til at få væsentligt flere arbejdspladser i kommunen igen. Så mange arbejdspladser, at jeg tror udviklingen i befolkningstallet vender og vi igen begynder at vokse som byer og som kommune. I Skagen går det godt med deres resultat af udvidelsen, og med Masterplan Sæby, løfter kommunens tre store byer sig flot.

På Juni mødet I børne og Ungdomsudvalget, sagde jeg stop til flere besparelser på Skole og dagtilbudsområdet ( Skoler, vuggestuer, børnehaver og SFO/fritidsklub). Jeg sagde klart nej, da jeg efter flere dialogmøder med de involverede på området, blev opmærksom på, at vi ikke kan spare mere. Vi skal fremadrettet kigge på at skabe mere kvalitet, og tilføre midler til området igen, som vores Børn og gode medarbejdere klart fortjener. Hvis jeg bliver valgt ind, vil jeg klart arbejde for i fremtiden, vi har sparet for meget på det område.

Vi skal kigge på kommunens organisation, og sammenlægge centre, så administrationen blir mindre og bureaukratiet samtidigt mindskes. Jeg vil gerne afskaffe unødig dokumentation, og tilbage til den tillidsbaserede tilgang til arbejdet. Det bliver osse et af mine fremtidige fokuspunkter, hvis jeg bliver valgt ind.

Der hersker ingen tvivl om, at valgkampen er skudt igang. Venstre startede i mine øjne, på BUU mødet i Juni da de pludseligt sagde at de heller ikke vil spare mere. Venstre som ellers altid vil holde budget, har måske ændret kurs i 2017???

Det blir spændende at se, hvordan valgkampen kommer til at præge debatten. Det der er vigtigt at huske på, er ikke indtrykket de sidste uger inden valget, men efter min mening, hvem der har varetaget borgerne og medarbejdernes interesser bedst i hele perioden.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion