d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"100 af de halve på et år

8. august 2017 - kl.8:43 - af:

Jørgen Aagreen_600x250

60-årig Jørgen Lykke Aagreen fra Østervrå løber, 15. august, sit halvmaraton nr. 100 ved den femte etape af Distriktsudvalgets Landsbyløb. Den præstation giver ham en plads i Klub 100, blandt en kreds af løbere fra hele landet, der også har gennemført 100 eller flere officielle halvmaratoner.

Han mangler kun 21,0975 km, så har han løbet 2.109,75 km, eller det der svarer til 100 halvmaratoner. 60-årige kvægbrugskonsulent Jørgen Aagreen mangler kun et løb, før han kan sætte flueben ved det mål, han satte sig i begyndelsen af december 2016 – at runde 100 halvmaratoner inden udgangen af 2017. Den sidste distance løber han fra Karup til Østervrå i f. m. Landsbyløbet, den 15. august.

I slutningen af maj 2016 havde Jørgen løbet 32 halvmaratoner og fandt samtidig ud af, at der findes en Klub 100 for halvmaratonløbere. Tanken om at komme med i den kreds var et fristende mål, men Jørgen troede ikke helt på, at det var realistisk. – Jeg er ikke nogen tempoløber, så tanken om at blive medlem af den klub, så jeg ikke som en mulighed, fortæller Jørgen.

Fødselsdagsløb
Muligheden har nok alligevel ligget og rumsteret hen over sommeren, og i løbet af efteråret gjorde Jørgen status over sine halvmaratoner, og det viste sig, at han var meget tæt på halvvejs mod de 100 løb. Halvvejsmærket rundede han på sin 60 års fødselsdag i begyndelsen af december sammen med 25 løbere fra nær og fjern. De havde, på trods af julefrokosttid, taget i mod Jørgens invitation til en lille løbetur på 21,0975 km. Bagefter proklamerede Jørgen, over fødselsdagsmenuen, at han i løbet af 2017 ville forsøge at komme med i Klub 100.

Han har stædigt forfulgt sit mål siden. I løbet af de sidste otte måneder har han løbet 49 halvmaratoner rundt omkring i hele landet. Flest steder i det nordjyske, bl.a. Syv dage x Syv ½-marathons i Strandby i maj i år. Hvilket også betød, at antallet af løb i Jørgens kalender den måned nåede op på 15 styk.

Det skal være sjovt
Jørgen har dyrket løbesport de sidste 30 år, og de seneste år er det blevet fast med en løbetur hver dag i al slags vejr. Projekt halvmaraton er én del, dertil kommer flere helmaratoner i ind- og udland, Vinterkarruseller, Coast to Coast og forskellige andre løbearrangementer i Vendsyssel. Jørgen løber ikke for at sætte nye rekorder. Personligt har han en fornemmelse af, hvor lang tid, han selv bruger på en halvmaraton. – Det ligger mellem 2.16 og 2.20, men skulle der løbe 5-10 minutter på den tid, så betyder det ikke noget, det skal også være sjovt og hyggeligt, understreger han (den officielle rekord er ca. 58-59 min.). Et andet vigtigt element er, at jeg ser og oplever tingene på en helt anden måde. Løbsarrangørerne sørger ofte for, at løberuterne går ad naturskønne ruter, på den måde får jeg steder at se, som jeg ellers aldrig ville se, forklarer Jørgen.

Gode løbevenner
Løberiet giver også rigtig mange nye bekendtskaber over hele landet. Løberne møder ofte hinanden på kryds og tværs til de forskellige løbearrangementer, og det giver mange fælles oplevelser. De tætteste løbevenner finder han nok lokalt i Østervrå Løberne, som er et løbefællesskab, hvor der er plads til alle. – Det skal være sjovt at løbe, gentager Jørgen, og der skal være god plads til det sociale samvær. Det er bl.a. også sammen med de lokale løbevenner, at der hvert år tilrettelægges en tur til udlandet. I år gik turen til Flensburg, og årene før blev der løbet i Amsterdam og Budapest.

Når Jørgen løber over målstregen ved Østervrå Idræts- og Kulturcenter, 15. august, venter der både diplom og gave, og helt sikkert også lykønskninger og anerkendelser for den flotte præstation.

Se mere her: http://klub100halvmarathon.simplesite.com/417789285

ÅB

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion