d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Der var engang en sød historie om en flaskepost

17. juni 2017 - kl.1:04 - af:

Klostergyden_Fisk_600x250

Midt i en tid med internettet, mail, SMS, Facebook og lynhurtig og SIKKER Kommunikation, hvor vi er fremme ved modtageren med et enkelt klik, sker der stadig små hyggelige og nostalgiske mirakler, endda her i den smukke gamle by, byen ved havet – SÆBY.

Langt før vores tid, hvor brevduer og andre former for budbringere var måden at kommunikere på, kunne man være heldig at finde en flaskepost. Det sker sjældent i vores moderne tid med masser af andre muligheder for kommunikation. En flaskepost i dag, sendes vel nok mest for hyggen og spændingens skyld.

Det er præcis derfor at Klostergydens Fisk, på Havnens Dag, lørdag den 10. juni inviterede byens børn, ned i Åhaven, deres nye overdækkede udendørs serveringsområde bag butikken, hvor der blev serveret saft og fiskefrikadeller og lavet flaskeposter til den store guldmedalje.

Ikke mindre end 90 børn tegnede, hyggede og spiste sig mætte i lune fiskedunser, hvorefter alle flaskeposterne, sidst på eftermiddagen lørdag, blev sejlet til havs af KAPEREN, den hyggelige blå fiskekutter fra Sæby, der tøffede ud, med børn ombord, og her blev flaskerne kastet ud i havet.

Helene Aaen, indehaver af Klostergydens Fisk, havde lovet børnene, at hvis deres flaskepost blev fundet, ville de blive inviteret ned på gratis fisk i butikken. Selvfølgelig er det spændende at se, hvor, hvornår og om, der overhovedet ville blive fundet nogle af flaskerne igen og tænk engang, torsdag aften kort før midnat tikkede denne søde besked ind på Klostergydens Facebook side:

“Hej! Vores datter fandt denne besked i flasken fra Börlanda Kile bådehavn, Göteborg, Sverige den 13. juni, mens hun legede på stranden. Det har været en af de bedste oplevelser i hendes ferie for vores 7 år gamle datter. Hav en god sommer! Hilsner fra Finland “.

5 dage til søs, mange kilometer på åbent hav, afsendt af 9-årige Noah fra Sæby, fundet af en 7-årig finsk pige på ferie i Sverige, sødere historie skal man da lede længe efter i denne stressende hurtige tid, hvor vi kommunikerer på Skype, og vi aldrig er mere end et opkald eller SMS væk fra hinanden og omverden.

Dejligt, når hygge lykkes – og der var hyggeligt i Åhaven i lørdags, og endnu hyggeligere at tænke på, at det også var en stor oplevelse for den finske pige, at finde flasken med Noahs flotte tegning.

Helene invitere nu Noah på fisk, men vil også forsøge at få fat på familien der fandt flasken. Der er vist ingen tvivl om, at der også vanker en gratis omgang til den lille finske pige, hvis hun forhåbentligt engang kommer og besøger vores fantastisk by ved havet, dejlige hyggelig Sæby.

Nu bliver det spændende at se hvor og hvornår den næste flaske bliver fundet, om det bliver i Norge, Afrika eller i maven på en hval? Vi venter spændt på svar fra modtagerne.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion