d. - 8. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Profit og grådighed skal ikke
sejre over Sæbys fremtid

29. maj 2017 - kl.14:55 - af:

laeserbrev_1_600x250-1

Redaktionen har modtaget: Skillevejen – Tiden nærmer sig hastigt, hvor kommunens politikere skal træffe en vigtig beslutning om fremtiden for Sæby. Der ligger et lokalplanforslag, der skal danne grundlag for nedrivning af Agerledet (Rolykkevej 2) i Sæby.

Bygningen er bevaringsværdig og præmieret af samme kommune, som nu er ved at godkende en nedrivning.

Ud over at være en ganske nydelig bygning, rummer den så meget kulturhistorie, at den er vurderet til at være bevaringsværdig. For mange år siden dannede den overgangen fra by til land, deraf navnet Agerledet. Bygningen rummede et pensionat, hvor mange kulturpersonligheder havde deres daglige gang, og indtog deres måltider.

Kan Sæby overleve som turist- og bosætningsby uden Agerledet. Ja, naturligvis kan den det. MEN det er et skridt i den forkerte retning. Sæby baserer sig på turisme og bosætning. Og derfor er Sæbys historie og idyl så vigtig.

Således er Agerledet en vigtig brik i denne historie, og politikerne er derfor i gang med at save den gren over, de (og vi alle) selv sidder på. Og faktisk lige har bekræftet i den såkaldte Masterplan, der for ganske nylig er offentliggjort. Læs mere om Agerledet på Facebook (gamle Sæby billeder).

Det er derfor utroligt, at det overhovedet er kommet så langt, at der er lavet et lokalplanforslag, der tillader nedrivningen. Borgmester Birgit S. Hansen siger, at borgerne har ret til at få prøvet deres forslag politisk. Ja, men er det noget kommunen skal understøtte? Hvorfor skal borgerens ret true en hel bys eksistens? Hvor langt skal en kommune gå for at støtte om en enkelt borgers grådighed?

Grundlæggende er det da positivt, at nogen ønsker at udvikle Sæby, men der er masser af steder, hvor dette kan ske uden at ødelægge Sæbys idyl og kulturhistorie.

Kære politikere, vis nu at ikke skal sejre over Sæbys fremtid. Der findes andre måder end at sælge ud af Sæbys kulturhistorie.

Med venlig hilsen
Lars-Henrik Hyttel
Formand Sæby og Omegns Bevaringsforening
www.bevar-saeby.dk

 

En kommentar til: “Profit og grådighed skal ikke
sejre over Sæbys fremtid”

  1. Poul Sørensen den: 29 maj - 2017 17:30

    Nu er det planer fra før Frisergården blev ombygget. De stammer fra 1980

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion