d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Klubber og foreninger samles
igen om Vandsportscenter

18. april 2017 - kl.6:30 - af:

vand19henrikoliverfor_600x250

Tirsdag den 25. april mødes en række foreninger i Sæby, som vil være med til at arbejde for et kommende Vandsportscenter i Sæby.

Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) har indkaldt foreninger og klubber til mødet, som denne gang ikke er et offentligt møde. Klubber og foreningerne vil senere i processen indkalde til offentlige møder, hvor deres ideer ønsker og behov kan drøftes.

På næste tirsdags møde vil der blive orienteret om de planer og ideer, som er fremlagt for Teknisk Udvalg om mulige udvidelser af Sæby Havn. På mødet skal drøftes, hvordan de to projekter – hvoraf det for begge gælder at ingenting konkret endnu er endeligt vedtaget – kan støtte hinanden, så det kan blive til fælles bedste.

FUF er paraplyorganisation for klubber og foreninger som arbejder med aktiviteter for børn og unge, derfor er det for at etablere nye spændende og tidsvarende rammer for at kunne udvikle paletten af tilbud til børn og unge at FUF indgår i facilitering af projektet om et Vandsportscenter på Sæby Havn.

-Det er spændende at alle havnens foreninger ønsker at indgå i sonderingerne og det bliver interessant om der kan findes nye samarbejdsformer om for eksempel sø-spejder-aktiviteter eller, kejtsurfere, svømmere eller andre nye forenings aktiviteter i forbindelse med de muligheder et moderne Vandsportscenter kan udvikle sig til, siger formanden for FUF, Henrik Carlsen.

Et vandsportscenter i Sæby kan blive et fyrtårn for hele Frederikshavn Kommune omkring vandaktiviteter, ligesom man senest har set Østervrå Kultur og Fritidscenter igennem foreningers samarbejde har udviklet et kraftcenter midt i Vendsyssel.

På næste tirsdag vil foreningernes bestyrelsesrepræsentanter i Sæby mødes omkring søsportsaktiviteter og de kommende arbejdsgrupper vil sætte retningen for udviklingen i samarbejde med Sæby Havn.

-Vi håber derved at der kan blive enighed om at gå en fællesvej og forene kræfterne. ikke at slå foreninger sammen eller nedlægge nogle, men tværtimod skabe bedre rammer for de bestående og give mulighed for at nye kan komme til, siger Henrik Carlsen.

Det er FUF’s målsætning og samtidig grunden til, at FUF støtter den Strategiske Udviklingsplan for Frederikshavn Kommune, hvori det populært sagt hedder at økonomiske midler skal flyttes fra mursten til mennesker.

-Det vil sige fra ganle nedslidte, energiforbrugende og driftstunge klubfaciliteter for en enkelt klub, til fælles lokaler med høj udnyttelse i moderne indbydende, energirigtigt og vedligeholdelsesfrit byggeri, som kan modsvare moderne tiders børn, unge og voksnes krav og behov, fortæller formanden for FUF, Henrik Carlsen.

Skriv en kommentar......