d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Idrætsforeningen frygter
at Syvstenhallen lukkes

7. februar 2017 - kl.9:04 - af:

syvstenhallen fest2_600x250

I Syvsten frygter de, at idrætshallen lukkes for evig tid, og de har noget at have frygten i derude i det lille lokalsamfund.

I aften tirsdag den 7. februar 2017 klokken 18.30 er der i FDF’s ny indviede Kredshus, Sølyst 8 i Sæby, repræsentantskabsmøde i Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) for klubber og foreninger i hele Frederikshavn Kommune. Et af punkterne er en samlet plan for udvikling af fritids og idrætsfaciliteter i kommunen.

Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune har mildertidigt lukket den kommunal idrætshal efter at have undersøgt gulvet i Syvstenhallen og nået frem til den konklusion, at det skal undersøges nærmere.

Derfor besluttet Frederikshavn Kommune få dage efter en stor koncert med Stig Rossen og Bamses gamle venner med 750 mennesker på gulvet, at Syvstenhallen skulle lukkes midlertidigt.

Forud for FUF-mødet i aften skriver formand Henrik Carlsen i et nyhedbrev til FUF-medlemmerne blandt  andet:

-Vi ser nu en Syvstenhal, som lukkes grundet manglende vedligehold, alt imens der er nye og veldrevne halfaciliteter og kraftcentre flere steder i en radius af 7-15 kilometer. Østervrå Idræts og Kulturcenter er under kraftig udvidelse, der foreligger planer om udbygning af Dybvad Hallen, og endelig er der ubenyttede timer i Stensnæshallen i Voerså.

-Endvidere kommer meget snart lancering af en meget stor satsning i kraftig udvidet halkapacitet i Projekt Sæby SPEKTRUM. Af andre haller tæt på Syvsten findes Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskoles hal og Nordjyllandshallen ved Skjold.

Den udtalelse skaber frygt hos Syvsten Idrætsforening, som er en ivrig bruger af Syvstenhallen.

-Vi kan kun frygte det værste, og vi afventer nu udviklingen. Hallen er vigtig for lokalsamfundet, idet vi har store loppemarkeder og halfester, som skaber det økonomiske grundlag for idrætsforeningen. Syvstenhallen er jo byens samlingspunkt, og den bruges også af for eksempel Vendsyssels førende damehåndboldklub og fodboldklubben i Sæby, siger Inge N. Rasmussen, der er formand for Syvsten Idrætsforening.

-Vi forstår ikke helt, at gulvet skulle være så dårligt, da vi lige har haft sportskampe og 750 dansende mennesker til halfest med en stor og tung scene på gulvet forrige lørdag. Det er jo en kommunal hal, og Frederikshavn Kommune har forsømt at vedligeholde den. Derfor er vi ekstra kede af, at kommunen måske lukker hallen blandt andet på grund af dårlige vedligeholdelse, siger formanden.

Hun frygter for idrætsforeningens fremtid i hvert fald i nuværende form.

– Lukker man Syvstenhallen dør vores badmintonafdeling. Fodboldafdelingen kan naturligvis spille videre på banerne uden for hallen, men der kommer til at mangle omklædningsfaciliteter og andre ting, som kommune så skal til at bygge. Vi forstår ikke rigtig noget af det, og vi følger nøje med i sagen, siger Inge N. Rasmussen.

I Syvsten frygter de, at det lille samfund i form af en lukket idrætshal og samlingssted dermed indirekte kommer til at betale en del af den nye hal i Sæby, Spektrum, som der er planer og ønsker om at opføre tæt ved Sæby Fritidscenter og Hostel, samt andre store projekter i blandt andet Frederikshavn.

FUF’s formand Henrik Carlsen skriver i nyhedsbrevet også, at FUF ønsker at sikre enhver landsby et grønt område og et foreningslokale – og kommer så igen ind på Syvstenhallen:

-Men at lægge mange millioner i en utidssvarende hal i en meget lille landsby, bør grundigt overvejes, også når man ser på brugergruppen. Naturligvis er der en fantastisk historie i og omkring Syvstenhallen, som for omkring 30 år siden var rammen om fantastiske oplevelser med datidens fantastiske Lyngså-pigers super kvindehåndboldhold.

-En historie i stil med 60’ernes stjernestunder på Frederikshavn Stadion. Men er kommunale idrætsanlæg museer for en svunden storhedstid, eller er de moderne aktivitetsrum, som tiltrækker nutidens børn og unge til nutidens idræts udøvelse og helt nye aktivitetsudfoldelser.

-I Frederikshavn by er der store ønsker om nye anlæg til gymnastik, cheerleadere, hip-hop dansere, street og parcour-udøvere samt trampolinspringere, ligesom der er store parkområder og udendørs aktivitetsområder, der bør udvikles til aktive år 2000 fritidsformål.

Borgmester Birgit S. Hansen er også med på mødet i aften og vil klokken 19 give sit bud på et godt foreningsliv i Frederikshavn Kommune.

Efter førstedamens indlæg vil der klokken 20.00 – 21.30 være den egentlige generalforsamling, som følger FUF’s vedtægter.

Se mere om Frederikshavn Ungdoms Fællesråd ved at klikke her

Se mere om Syvsten Idrætsforening ved at klikke her.

 

Skriv en kommentar......