d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Markvildt og vild mad på
bordet hos LandboNord

30. november 2016 - kl.1:18 - af:

landbonordmad1_600x250

Forleden var godt 100 natur- og jagtinteresserede samlet for at høre om markvildt,samt smage på vild mad på LandboNord i Brønderslev. Arrangementet var lavet i samarbejde med Danmarks Jægerforbund Kreds 1 og LandboNord.

Markvildtsrådgiver, Anders Rishøj Jensen, fra Danmarks Jægerforbund, fortalte om markvildt og hvorledes man kan være med til at forbedre leveforholdene for dyrene.

Kurt Thomsen fra Ingstrup Sø Markvildtlav fortalte, hvad de havde gjort af tiltag for at få mere vildt i området.

Planteavlskonsulent i LandboNord, Eske Harboe Høj Laursen, tog stafetten op, og gav flere indspark til, hvad man som landmand kan gøre på sin jord, hvis man ønsker mere vildt.

-På de dyrkede marker er den naturlige variation og det økologiske rum begrænset. Her er målet netop at skabe optimale dyrkningsforhold for afgrøden.

-Når vi laver tiltag for naturen og markvildtet på markerne, gælder det om at afgive en lille smule plads og samtidig sørge for at udvide det økologiske rum sammenlignet med de dyrkede marker, siger Eske Harboe Høj Laursen.

Faunastriber øger biodiversitet
Derfor er et nyt tiltag fra blandt med etableringen af faunastriber, i Eske Harboe Høj Laursens øjne, oplagt. Faunastriber er smalle striber med blomster og urter, der sås på markerne og i vejkanter.

Konceptet med faunastriber har vi i LandboNord udviklet i samarbejde med Danmarks Jægerforbund, Danmarks Biavlerforening og Dansk Ornitologisk Forening. Striberne kan være med til at til at øge biodiversiteten i det dyrkede land til glæde for insekter, bier, vildt og fugle, siger Eske Harboe Høj Laursen.

Er man som landmand interesseret i at etablere faunastriber, finder man i samarbejde med sin planteavlskonsulent de steder, hvor man gerne vil have dem placeret.

Man gør arealet klar til såning, og så sørger LandboNord for såningen.

Skriv en kommentar......