d. - 9. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Forenings og Fritidskonference
i Frederikshavn Kommune

12. oktober 2016 - kl.1:32 - af:

Udklip fritidskonference_600x250

Den 12. november er der for alle kommunens idrætsklubber, spejdere og øvrige foreninger med flere stor Forenings og Fritidskonference i Maskinhallen i Frederikshavn.

Det danske samfund er under hastig forandring. De forpligtende fællesskaber udfordres, og i højere grad forfølges egne mål og interesser. Det traditionelle foreningsliv er under voldsomt pres.

Generationsskiftet har svært ved at slå igennem, færre unge tiltrækkes af foreningslivets aktiviteter og mangfoldighed. Skolereformen påvirker børns hverdag. Frivilligheden udfordres af penge til aflønninger.

Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, FUF, Idrætssamvirket og Frederikshavn Kommune vil med Forenings- og Fritidskonferencen ”Foreningslivet frem mod 2025” sammen sætte fokus på tre meget væsentlige områder: Fundraising, aktivitetsudvikling og foreningsfællesskabet.

Alle kommunens idrætsklubber, spejdere og øvrige foreninger, byrådsmedlemmer, embedsmænd og kommunale forvaltninger, klub- og skoleledere samt andre aktører på forenings- og fritidsområdet fra 16 år og opefter inviteres til konferencen. Deltagelse er gratis for de første 160 deltagere, tilmelding efter først til mølle princippet.

Det er lykkedes, at samle toppen af poppen indenfor dansk forenings- og fritidsliv i Maskinhallen, Frederikshavn til nogle meget spændende indlæg, berigende workshops og lærerige debatoplæg.

Borgmester Birgit S. Hansen åbner konferencen, og tre meget aktuelle kommunale udvalgsformænd giver hver deres bud på fremtidens fritidsliv mod 2025 – udfordringer og muligheder, drømme og virkelighed.

Skatteminister Karsten Lauritzen kommer forbi med et indlæg og giver sit syn på foreningslivet set fra Christiansborg.

Formand Søren Møller fra DGI, Danske Gymnastik og Idrætsforeninger, seniorkonsulent Jens Nygaard Nielsen fra DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, og næstformand Thomas Bach, DIF, Danmarks Idrætsforbund, kommer med hver sit spændende indlæg om tendenser i samfundet og fritidslivet.

Endvidere vil tidligere europamester i fodbold, TV kommentator på TV6 og foreningsildsjæl Morten Bruun med sin store og brede erfaring inspirere deltagerne i forenings og fritidskonferencen med en forrygende peptalk.

Et sandt overflødighedshorn af dygtige og særdeles erfarne foreningsfolk, forskere og erhvervsfolk medvirker i varierede workshops, som deltagerne selv håndplukker. Der er indslag om gadeidræt, Lokale- og Anlægsfonden inspirerer til facilitetsudvikling og Friluftsrådet fortæller om aktiviteter i naturen.

Endvidere vil samfundsforsker Bjarne Ibsen, SDU, Syddansk Universitet sammen med forskere og eksperter fra CeFU, Center for Ungdomsforskning give bud på hvilke retninger samfundsudviklingen går, og hvad der forventes, at kunne interessere kommende generationer af såvel børn og unge som forældre.

Læs meget mere om konferencen og se programfoldere, omtale og tilmeldingsblanket på hjemmesiden – klik her.

Skriv en kommentar......