d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Lad os pakke håndsæben væk og undgå panik

21. juni 2016 - kl.8:44 - af:

christina_lykke_eriksen_sf_600x250

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Christina Lykke, SF Frederikshavn kommune.

Vi må ikke lave panik handlinger nu. Hvis vi først begynder at fjerne socialrådgiver, psykologer og pædagoger vil vi se at budgettet på anbringelser gå amok.

Skoleområdet i Frederikshavn kommune overholder deres budget, børnehaver, daginstitutionerne overholder deres budget. Familieområdet i Frederikshavn kommune har pt. et merforbrug på 12 mio.

Nogle politikkere har været ude og sige manglende økonomisk styring. Sandheden er bare, at når vi taler om børn, der skal anbringes uden for hjemmet, så er det ustyrbart. Undskyld mig, men man kan dog ikke sige til et barn, der bliver omsorgssvigtet, ”sorrig, vi har ikke penge til at hjælpe dig”, sådan hænger verden ikke sammen i mine øjne. Vi skal som kommune, påtage os det ansvar og hjælpe disse børn. Og aller bedst så tidligt i barnets liv som overhovedet muligt. Vi skal hjælpe tidligt, og vi skal forebygge. Begynder vi først at lave besparelser her, vil udgifterne på sigt blive tornhøje, og de menneskelige omkostninger vil være ubeskrivelige.

Endnu en sandhed er, at familie området år efter år har haft dette merforbrug. Alligevel har byrådet år efter år godkend familieafdelingens regnskab og har efterfølgende år efter år lavet samme budgetramme for familieafdelingen.

Det er mig uforståeligt, at nogle begynder at vaske hænder nu.

Lad os pakke håndsæben væk og undgå panik, og lad os være konstruktive her. Der er faktisk nogle børn, der har brug for, at vi viser ansvarlighed.

Jeg vil anbefale og er overbevist om, at vi kan finde en bedre løsning end at sende en stak fyresedler ud løsning. På onsdag den 22. juni skal Økonomiudvalget behandle den samlede budgetopfølgning af 30/4 for Frederikshavn kommune, jeg håber, at der kan blive bred politisk opbakning til, at vi selvfølgelig vil arbejde for budgetoverholdelse for Center for Familie, men også at der er behov for en langsigtet strategisk plan for omlægning, således at vi får mulighed for at omlægge i et tempo, der giver mulighed for at få de bedste løsninger.

Jeg mener, vi bør have mulighed for at lave omlægningen over en længere periode. Dette kunne man gøre ved at give en ekstra ordinær rammekorrektion til Børne- og Ungdomsudvalget i en periode over 3 år.

 

Skriv en kommentar......