d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Bedre transport for handicappede

9. januar 2016 - kl.0:07 - af:

nt_taxa_600x250

Handicappede kan nu benytte deres handicapkørsel på ferien rundt om i Danmark.

Den 1. januar 2016 forbedrede de danske trafikselskaber den offentlige befordring af handicappede ved at give kunderne mulighed for at bestille kørsel på tværs af regionsgrænserne.

Forbedringen kommer i kølvandet på den reviderede lov om trafikselskaber, som foreskriver, at “Trafikselskaberne kan samarbejde om individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede, som krydser grænserne mellem mere end to trafikselskabers områder”. Lovændringen har fået landets trafikselskaber til at indgå en 2-årig samarbejdsaftale om at tilbyde landsdækkende handicapkørsel, hvilket indebærer, at hvert trafikselskab nu kan tilbyde kunderne interne rejser i andre trafikselskabers område.

NT er på forkant
Hos Nordjyllands Trafikselskab (NT), blev handicapkørslen nemlig allerede udvidet i 2007, hvor det blev muligt at bestille kørsel til/fra Region Nordjylland og samtidig bestille interne ture i både Nordjylland og Region Midtjylland. Med indførelsen af den nye samarbejdsaftale pr. 1. januar 2016, kan NTs kunder nu også bestille interne ture i Region Syd, på Fyn, Sjælland og Bornholm.

Samarbejdsaftalen giver også mulighed for, at trafikselskaberne kan benytte hinandens vogne, og at kørslen kan bestilles i borgerens ”hjem-trafikselskab”. Helt konkret betyder det, at kunderne nu kan bestille handicapkørsel, som skal udføres i en anden region, hos trafikselskabet i deres egen region, og at de støder på de priser og regler, som de kender i forvejen fra det trafikselskab, som de normalt er tilkoblet.

Skriv en kommentar......