d. - 10. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Et fuglepip stopper 5 vindmøller i Tamholt

4. december 2012 - kl.15:25 - af:

Vindmølleprojektet i Tamholt er stoppet. Det er den sjældne rovfugl Rød Glente, der yngler i området, der ifølge Vattenfall vil forsvinde, hvis projektet gennemføres, og man har derfor valgt at standse projektet for at tage hensyn til den truede fugleart.

Det sker efter at Vattenfall Vindkraft har gennemgået et eksternt udkast til en VVM-redegørelse om påvirkningen af miljøet i det område, hvor den fredede rovfugl yngler.

Projektleder Hans Jakob Martinsen fra Vattenfall Vindkraft understreger, at selskabet strækker sig så langt som muligt for at løse problemerne på vejen mod målet.

”Vi har mødt mange udfordringer mod realiseringen af projektet ved Tamholt. Men udfordringen med den røde glente er den eneste, vi ikke har kunnet klare. Vi forsøger, så vidt det er muligt, at tage hensyn til både naturen, miljøet og naboerne, og med indholdet i redegørelsen er det helt klart at vi ikke kan fortsætte. Den røde glente har, i modsætning til andre fuglearter, sværere ved at omgås vindmøllerne, og dermed er risikoen for at den vil kollidere med møllevingerne større”, siger Hans Jakob Martinsen.

75 pct. af de lokale borgere var i følge en undersøgelse positive over for projektet med de fem vindmøller.

En kommentar til: “Et fuglepip stopper 5 vindmøller i Tamholt”

  1. Kim S den: 4 december - 2012 18:23

    Hvis der er så mange af de lokale der er for det, kunne det være sjovt at høre fra dem. Det er kun folk der er imod dem, der skriver. Så hvis (og tror ikke det passer) der er så mange der er for. Så kunne det være rart at høre hvem det er.

Skriv en kommentar......